Korpa

Recept: Cheesecake by ZIM

Recept: Cheesecake by ZIM

25.01.2024.

Vrijeme potrebno za pripremu: 30 minuta

Vrijeme kuhanja: 25 minuta

Sastojci:

  • 200 g Petit Beurre keksa
  • 5 kašika smeđeg šećera
  • 6 kašika običnog šećera
  • 120 g maslaca @zim_dd_zenica
  • 1 limun
  • 2 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 2 kisele pavlake 20% m.m. od 180 ml @zim_dd_zenica

Priprema:

1. Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 kašike smeđeg šećera.

2. Pećnicu uključite da se grije na 250 C.

3. 200 g Petit Beurre keksa sameljite ili usitnite i izmiješajte sa 3 kašike smeđeg šećera i 120 g maslaca.

4. Stavite smjesu u kalup i utisnite da svugdje bude jednako raspoređeno. Pazite da ne utisnete prejako.

5. Stavite peći tačno 4 minute.

6. Za to vrijeme pripremite žutu kremu. Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok od 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 kašike običnog šećera i 1 vanilin šećer.

7. Pečeni biskvit nakon 4 minute izvadite van i temperaturu pećnice smanjite na 170 C. Žutu kremu prelijte odmah ravnomjerno preko vrućeg biskvita i vratite u pećnicu da se peče tačno 20 minuta.

8. Za to vrijeme pripremite bijelu kremu: Izmiksajte 2 kisele pavlake, 3 kašike običnog šećera i 1 vanilin šećer.

9. Kada se žuta krema ispekla ugasite pećnicu, preko žute kreme izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u toplu pećnicu.

10. Prije konzumiranja tortu dobro ohladiti u hladnjaku 4-5 sati.

Vaš Bazar – Vaše pravo na zdravu ishranu!


Kontakt

Ukoliko imate pitanje, komentar ili sugestiju kontaktirajte nas putem kontakt podataka ili kontakt forme ispod.

AS Retail d.o.o. Sarajevo
Paromlinska 56
71000 Sarajevo

Telefon: 033 727 267
E-mail: bazar@asretail.ba

KONTAKTIRAJTE NAS

Newsletter

Pretplatite se na Bazarov newsletter i pratite novosti i akcijske ponude.
* obavezna polja